Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sorgen som hämnd

 

 

 

när ligger vi och sover i
trappan med våra narkotiserade vänner -
jag svarar inte ens

jag lämnar henne utan tillsyn
i trappan

förlamad som hon är

med en rullstol som älskare
med en hjärt- lungmaskin i bröstet

jag reser min väg

separerar mig från gruppen
från alla grupper

utom de döendes samarbetsgrupp

den döende bäddar jag ner
och ger di

farväl till vapnen, min vän -
mitt gevär är funktionsodugligt

duger inte ens att skjuta sig i huvudet med
än mindre i någon annans huvud

jag vet vad jag lovat -

jag lovade att mitt arbetsminne skulle förbättras
och min förståelseförmåga
och min inlevelseförmåga
och min överlevnadsförmåga

så många förmågor, så få människor
att praktisera mina kunskaper på -

jag minns inte ens var jag ställde doktorsväskan

står den månne kvar i trapporna som en trofé
sedan ni lyckats förgöra mig; förgifta mig med
mina egna injektioner av Trauer -

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av Catharina Edin VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-08-30 21:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag håller med båda tidigare kommentatorerna. detta är så tufft att jag blir yr.
2012-08-31

  Nanna X
du blir bara modigare och modigare
2012-08-30

  Ingela Svenson VIP
sjukdom och död, sorg och nöd, jag sjunger redan vårt requiem...en text som sliter mig i stycken, och hjärtat ur bröstkorgen
2012-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP