Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man har sina stunder där filosofin får fritt spelrum.


UNDRAN?

Jag ser upp emot himmelen
jag undrar?
Jag ser världen
jag undrar
var finns du allsmäktige?

Varför låter du människorna
göra varandra så illa?
Vad är det för spel, när du låter
marionettrådarna svepa över
land och rike?

Du styr över vind och vatten
låter planeterna sväva i din rymd.
Medan du håller tillbaka krafterna i
planeternas tomrum.

Vem hjälper dig att hålla igång
ditt imperium?
Tända stjärnor,planeter
och kasta ut nebuloser i
ett ständigt solregn?

Är vi människor dina statister
din teater
Där scenen är jorden och
dramat står mellan ont och gott?

Frågan är vem som styr oss
är det fan,satan eller en
genomskinlig materia som är
fylld med elektrisk kraft.

Där varje människas nervtrådar
är ledningar till denna kraftdepå.
Jag bara undrar?

Arlöv den 23 mars 2009
Erna Frank




Fri vers av erna frank
Läst 382 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-31 00:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust