Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åskfront



Gråsvarta moln tornar upp sig
på en synlig horisont
våttyngda svartgyllene kanter
rullande mullrande front
mörkret faller i vågor
molnen rör sig fort
precis just före utbrottet
är det märkbart stilla och lugnt
naturen håller upp i sin andning
i väntan på regn som ska falla tungt


så kommer en blixt och lyser upp
dånet är nära och får mig skrämd
kryper ihop i trappan
känner mig liten och rädd
regnet slår hårt i mot rutan
blixt på blixt dån på dån
jag andas i korta pustar
pulsen slår och slår
så rullar det bort
och sakta avtar ljus lyser upp
det är över för nu
men kommer igen

åska det är inte min vän


Skogsfen




Fri vers (Fri form) av Skogsfen.
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-31 08:30



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Mäktigt skådespel!
Starka krafter som ingen och då menar jag ingen ... rår på ;.)
/kram
2012-09-03

  ResenärGenomLivet VIP
Gillar att läsa dina ord...fast jag tycker att det är ganska häftigt med åska...
2012-08-31

  Bo Himmelsbåge
... en fin beskrivning av Naurens mäktiga krafter ... då vi alla kan känna oss små och sårbara ... då är det skönt att känna Kraften från en stor mäktig hand att hålla i ...
2012-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.