Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När löven faller

Ett steg mot höst
när sommaren dog
och fåglarnas linje
över himlen drog

En blomma går
mot himlens bro
en vilsam stund
och lugn och ro

En frukt på marken
med färg så röd
när solens strålar
ger kärleken glöd

Vid mörka stugor
det tänds små ljus
när mörkret slår
mot hem och hus

Kring kylig natt
en rimfrost tid
det går en sång
om ro och frid

Ett regn som föll
utmed en kind
det torkas tår
med höstens vind

Det går ett varv
med himlens år
en minnesstund
av tid vi får

När löven faller
så står vi där
den nya tiden
förför oss här

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 2443 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2012-09-01 03:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Höstens vackraste dikt
2015-01-14

  Suss Petersson
Min favorit av årstid,du gav min kärlek till hösten så betydande ord,så vackert skrivet.
2012-12-10

  Knickedick
Bra,

Skönt att någon tror på denna underbara tid framför oss
2012-09-08

    ej medlem längre
tjusig text!!
2012-09-06

  Niclas Petersson VIP
Mycket vackert.
Gillar.
2012-09-04

  Ninananonia VIP
Vackert om hösten...
2012-09-04

  Bibbi VIP
Gillar och grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2012-09-03

  Piann VIP
En mycket vacker hyllning till hösten.
2012-09-03

  LenaJohansson VIP
vackraaste årstiden...mkt bra
2012-09-03

  Anya VIP
Hösten blev med ens än vackrare. Tack!
2012-09-03

  bittemi VIP
Vilken härlig höststämning du förmedlar så vackert här!
2012-09-03

  anits VIP
En mycket vacker dikt till hösten
2012-09-02

  mare VIP
Ljuvliga rader !
2012-09-02

  Linda CH VIP
Vacker höststämning i fina formuleringar.
2012-09-01

  ResenärGenomLivet VIP
Sköna ord om kommande dagar...
2012-09-01

  Änglaögon
Fin höstkänsla i denna!
2012-09-01

  Sofhia Wirström
vacker dikt, fina ord om tiden som komma skall.
2012-09-01

  Yrre VIP
Mycket vackert skrivet av dig!
2012-09-01

  Maj-Lis VIP
En vacker dikt..om de som vu har framför oss
2012-09-01

  Chawa VIP
Alltid står vi där och förundras över naturens skiftningar. En tid lämnar - en ny tar vid. Gott att läsa dina rader!
2012-09-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Dim penna
förmedlar så gott
allt det sköna vi fått
och vart vi nått!
<3-ligt tack!
************
2012-09-01

    Shush
Väldigt fint slut, hela dikten tilltalar mig.
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO