Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller är det paret i sig, som en sorts ögonblickslig institution, uppenbarelse, vilken äger stort? Salpeter är ett kemiskt ämne som, förenat med annat, kan fås att reagera på möjligt önskat vis.


Dagens förklarade ord 2012 09 01






Sal-Peter är den store man
som äger salen
där han för sin dam i dansens virvlar.




Övriga genrer (Översättning) av lodjuret/seglare VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2023-01-02 17:42



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Som en tillfrågad 'klok' person som var läkare svarade de två som ställde frågan om vad som var giftigt. Svaret blev oväntat, allt är giftigt. Det beror mera på mängden än ämnet i sig. Vissa 'mediciner' är 'till nytta och nöje'. Men i 'för stor mängd', kan det vara dödligt. Men det kan även vara som ormens gift, med 'i tid', menas den tidrymd där det går att stoppa eller häva eller bota, om någonting bara görs. Med serum, kräkning och andra metoder, bara räddaren 'kan sin sak'. Exempelvis kan man dö om man får i sig mat eller liknande ämnen, som man är allergisk emot. Som bihonung, bivax (som godis poleras med för att blänka), ägg, vin, mandel, jordnöt, jordgubbar, alkohol, knark eller bara 'en säck apelsiner', tio kilo under ett par timmar. Det är mängden, koncentrationen och så förstås tiden. Det går att äta en apelsin till varje mål, tre gånger om dagen alltså, i flera dagar. Men att sätta i sig tio kilo apelsiner under fyra timmar, kan orsaka döden.
2023-01-11

  ¡se necesitan dos para bailar un tango!
hydrocholoric acid är visst värre än salpeter syra. beror på koncentrationsgrad och vad det är gjort av (renhet 99.99% "24k guld" 999 silver). men de vet du väl redan =( smartnos! dikten är ju så klart om mig O_x
2023-01-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP