Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som aldrig hållt ett hjärta.

Min drömfångare är full
men du lockar mig till bäcken
när du nästan leviterar dit
i tvåtusenkronorsskor

Ett Juniversum öppnar dom sista vårdagarna
som svängdörrar till en hästhage
när du bläddrar mellan mina fingrar
efter dina egna

Du letar i mina ögon efter glimten
och något vettigt ord på min tungspets
men vi snubblar i smilgropar
och faller i tusen år
för vi glömmer bort att titta tillbaka
För framtiden är en väg
som växer ut ur en flyttande mur

Du spelade kall utanpå din kärleksrustning
-jag såg att du vill att jag skulle stanna kvar
och hörde det mellan dina "Gå härifrån"s & "Jag vill aldrig mer se dig"s
& när du skämtade om att ta mig på allvar.
Du var bara rädd att bli uppdragen till kusten
och tömd på vatten.

-Men ingen ska ha ont
där det finns gott.

Jag hade litat på lögnen
om du berättat den
Så förbrylla mig inte med din tveksamhet
när du ser att jag är så säker

Du kanske aldrig har hållt ett hjärta förut
men det enda jag ber dig om nu
är att aldrig öppna dina händer.




Fri vers av Karl Saxell
Läst 769 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2012-09-02 01:41



Bookmark and Share


  Annika Persson

du ber mig om något, att jag ska gå,
men vill du verkligen det, eller är du bara arg.

när jag en gång aldrig mer ville se dig,
ville jag inte det heller, i denna värld
där vi ska vara hårdhudade hjältar,
som allting ska tåla för att bli tagna på allvar,

när jag sa dra kom svaret på en frustration
över att du alltid såg ett annat håll,
om din hand verkligen var öppen,
det såg ut så..

ett hjärta, ett var förlorat till ett vakum,
kondenserat i botten på en glasburk
med en etikett "LIV I DÖDENS RUM", liv,
på vilket sätt då? med elektroder kopplade till
en sjukhusdator för ett tag, hjärtat,
det som vaknar till liv igen,

jag tog hand om ett hjärta,
som inte vill fly och slår dramatiskt ännu,

jag tog hand om ett hjärta och det säger vad
det behöver, dra, försvinn, och det händer ju,
men vad synd, jag ville inte att hjärtat ditt
skulle vara så ensamt, ensamma hjärtans hud
brister lättare än andras,

jag ville att du skulle dikta verser för mig
under mitt fönster, men du kom aldrig,
och därför skriver jag nu själv,
en strandad val






2012-09-07

  Maria Zena Viklund
gillar !
2012-09-03

    svarta ängeln
Me like!
2012-09-02

  Hon kallar sig poet VIP
alla de senaste dikterna härifrån, är amazing.
Punkt.
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Karl Saxell
Karl Saxell