Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varning! TAXI Stockholm- Arlanda med den här taxin kostar 38.000 kr! www.taxipriser.se (Det finns från 175 kr för fyra personer annars...)


Poesi för poeter. Del 104 (TAXI - Var god dröj!)

 

Om Du är klok

tar du inte första

TAXIn i kön

 

Priserna är nämligen fria

att sätta på denna marknad

Titta först efter jämförpriset

på bilens sidoruta

 

10 kilomers resa på 15 minuter

är vad som jämförs

och kan kosta allt från

175 kr till 9909 kr

och det är alldeles alldeles sant

 

När du väl har hoppat in

och sagt din destination

har du slutit ditt transportavtal

som är juridiskt bindande

 

Så när det gäller att hoppa in i en TAXI

Var god dröj!

Kolla de svarta siffrorna

på gul botten

och gör något annat med

dina egna pengar

 

Köp kanske en blomma

till den du älskar

innan Du tar taxin

som tar Dig dit




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 408 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-03 11:38



Bookmark and Share


  Annika Persson
Häromdagen tog jag en taxi,
det kostade mig 20 000 SEK,
tror väl att priset var orimligt
för 100 mil, men okej...
Först taxiresan och sedan bjöd
jag ut taxigubben på middag,
och då ble han gla', och sedan
åkte jag hem och sov, och drömde
om rummet på Tokyo Hotell,
där samtal om singlar i städer
äger rum, ganska stor procentsats,
ungefär lika stor som man borde
jobba, minst.
2012-10-21

  Gunnar Ideström
Förklaring till "Poesi för poeter" - se min presentation på poeter.se/gunnar
2012-09-04

  Minkki VIP
Tack för varningen - fastän jag sällan flyger till Arlanda och alltså inte har orsak att ta en taxi där... kanske texten vore värd att taggas som Brandfackla?
2012-09-03

    ej medlem längre
vad menar du med "poesi för poeter" egentligen? jag kan inte på något sätt greppa det.
2012-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström