Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nihilism är roligt.


Skovård, friskvård och vanvård

Jorden ger, och jorden tar
det är livets axiom
Himlen stjäl allt som är kvar
det är maximalt ett lån

Sträck dig ändå över muren
ge alla dårar bröd
Men med hungern undan buren
är du redan död

Världen är din faders kyrka
Något vill vi alla dyrka
Sjung ”praise the Lord!”
För skovård, friskvård, och vanvård


Leken har ett dystert mål
Den tar faktiskt slut rätt snart
Ge mig skrik och avgrundsvål
Ge mig alla ”underbart”

Kraftverk drar ett band som brister
om några petawatt
Men varför ska man dö av tristess
när man kan dö av skratt

Optimering är lokal, men
kaoset är globalt, den
envisheten är för hård
med skovård, friskvård, och vanvård


Putsa eller krossa spegeln
Allt är damm om tusen år
Detta är den enda regeln
Njut utav en frusen vår

Det finns många vägar dit
Om du pantar eller sår
Slåss emot en tänkt elit
Vandra livets enda spår

Stjärnstoff är vi, stjärnstoff blir
Ödsla inte tid på revir
utan ta mitt råd
glöm skovård, friskvård och vanvård


Skänk hundra spänn i fall du vill
(jorden kommer aldrig bli full)
Elda sen några tusen till
för din jävla ångests skull

Lär mig att leva med att dö
och ta din bittra lön
Köp din spruta och ställ dig i kö
Gör stormen till en ljuvlig fön

Ingenting kan bryta kedjan
inte ens din sista bedjan
om att vandra Edens gård
bland skovård, friskvård, och vanvård


Hata du att älska lusten
du skräckens trognaste kund
Hosta in den sista puffen
och lev för evigt (en stund)

Kommer aldrig rädda ett liv
kommer aldrig vinna tid
Avbildad världen saknar motiv
njut och sucka och stöna och lid

Helga din gravsten
korsa din trädgren
slå ett sista ackord
för skovård, friskvård och vanvård




Fri vers av L. C. Nielsen
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-04 03:35



Bookmark and Share


  objekt3
good attempt. Men jag tycker, när man rimmar, att det blir snyggare med iaf blandat med längre rimord. detta blir avhugget och sjunger inte riktigt.
2012-11-25
  > Nästa text
< Föregående

L. C. Nielsen
L. C. Nielsen