Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Albert och Jag

Den natten drömmer jag om sjukhuset. Jag sitter på en skraltig pinnstol i en tom korridor. Framför mig står Albert Bonnier. Han är klädd i grå tredelad kostym och ser sorgsen ut. Kanske kan han se hatet i mina ögon.
-Är ni historieintresserad? frågar han.
-Nej, inte speciellt. Men alla känner väl till Albert Bonnier.
-Nu smickrar ni mig. Riktigt så välkänd är jag inte. Men visst skulle mitt levnadsöde kunna bli intressant läsning, det tror jag.
-Du menar väl snarare sjukdomsförloppet, säger jag irriterat.
-Nu förstår jag nog inte riktigt.
Han ler så där oskyldigt förbryllat som han ibland gör.
Och som vanligt blir jag förbannad.
-Din levnadshistoria är lika intressant som böldpest, fräser jag åt honom. Det är du som borde ha suttit inspärrad med särskild utskrivningsprövning, din amfetaminknaprande galning. Inte jag.
-Amfetamin? Vad menar ni? Det användes ju inte ens på min tid.
-Men för i helvete, Albert! skriker jag. Sluta spela oskyldig! Du är den värsta massmördaren i världshistorien. Alla dessa utrotningsläger. Tror du inte jag har koll på dig!
-Massmördare? Utrotningsläger? Menar ni Hitler? Adolf Hitler? babblar han förvirrat. Honom har jag träffat. Men det var ju andra världskriget. Och jag dog redan innan det första....




Fri vers av Sebastian Noll
Läst 518 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-09-05 00:17



Bookmark and Share


  Nanna X
du kommer att bli utgiven på Bonniers direkt, annars vänder sig Albert i graven efter en sån avhyvling...
2014-10-12

  Onders
schyssta prylar grabben
2012-11-24

  Juliusz Wilczynski
Skitbra!
2012-10-13

  Engel
Förläggarnas mardröm
Sebastian Noll
Smeker dem mothårs
med full kontroll
2012-09-20

  Svirran
Du skriver grymt bra. Gillar precis alla dikter hittills. Du har något riktigt spännande i varje dikt som gör att man blir både glatt förvånad och helt galet nyfiken på mer. Så man läser mer av dikten o känner att Yes. Du kan skriva o det med kvalitet. Snyggt. ;-)
2012-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Sebastian Noll
Sebastian Noll