Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tranorna

Satt ute i dag i solen
hörde och kände allt
lyssnade med inre öron
på ljud som i tusenfallt
spelade över nejden

då hörde jag plötsligt
ropen
högt högt upp i det blå
skrockande ropande
kom
kom med
nu far vi mot söder
mot solen på varmare strand
kom kom du me
följ med oss till ett varmare land
högt där upp flög de
för högt för mig att nå
tranfamiljen som bott här
nära
med sina små

jag vinkade lite tafatt
och ropade jag med
kom kom tillbaka
till våren
så vi får ses igen

Skogsfen




Fri vers av Skogsfen.
Läst 244 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-09-06 13:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
...tänk om man kunde följa med...
2012-09-08

  Bo Himmelsbåge
... en fin och härlig dikt om tranornas flytt ... fint flyt och rytm ... applåd ...!
2012-09-06

    ej medlem längre
Genom dina ögon visar du oss naturens skönhet och under. Tack för att du visar oss.
2012-09-06

  konstkick
Fantastiskt skrivit. Riktigt mysig rytm och härligt innehåll.
2012-09-06

  Ljusletaren
Så vackert och fint sagt!
Än har inte alla tranor lämnat mitt län men kanske någon du såg ... vad vet jag ;.)
/kram
2012-09-06

  Palett
Det är en mäktig syn när fåglarna drar söderut !! Bra text !!
2012-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.