Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivarkurs, Vårdö, Åland 08.09.2012.


I skogen är du trygg

Jag tänker på alla de gånger du var maktlös, liten och rädd.

På alla de berättelser du bar, där ensam i skogen, med de stickiga enbuskarna och rönnens röda bär som sällskap. Hur dina fötter sjönk ner i mossan och du lutade dej mot det kalla berget.

Du skymtar det lila. Det fruktade.

Vinden vill vända blad. Du står kvar. Ensam. Sluter dina ögon, breder ut dina armar för att omfamna vinden, skogen och Livet. Sakta sjunker du ner i skogens mjuka matta.

I skogen är du trygg. Omfamnad.

En ensam trast flyger över ditt huvud.
Hon vet. Du vet.

Och vinden får vända blad, medan du sakta reser dej.




Fri vers av Gunilla Wahlsten
Läst 344 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-09 09:32



Bookmark and Share


    Emelie Tidholm
Åh! Jag känner igen den här känslan.
2012-10-01

    ej medlem längre

Du förmedlar känslan väldigt bra här ...
2012-09-17

    ej medlem längre
så fint!
2012-09-16

  Björn Donobauer
jag tror att jag skulle vilja dela en skog med dig..
2012-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Wahlsten
Gunilla Wahlsten