Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sara och Oskar växte upp tillsammans som bästa vänner. De skulle aldrig skiljas sa de. Men tiden, skolan och flytt gjorde att de gled isär. De har inte träffats på tio år men håller kontakten genom att skicka brev. Båda är 25 år.


Brevväxling del 8

Hejsan Sara!

Det är klart att du hittar något! Vi får hoppas för ditt förstånds skull. Fattig studerande? Det är just därför jag vill bjuda dig på en natt på hyttan! Hur är det med mat och så? Är du allergisk, vegetarian eller liknande?

Det är klart jag tror på dig Sara, det har jag alltid gjort. Om du bestämmer dig för något så blir det så. Och snälla, nej du har inte nämnt för mig att du vill jobba på Sahlgrenska men tror du verkligen att jag inte skulle kunna gissa det? Jag känner dig Sara, lika bra som du känner mig.

Jag har inte pratar med en läkare på sex år. Jag vet, jag vet, jag borde göra det... Men det är som du skriver, jag är rädd för vad de kommer säga. Jag är rädd för att de kommer säga att min rygg inte håller för fjällvandringen och toppbestigningen. Jag vill inte att ännu ett nöje tas ifrån mig. Du tror inte att jag skulle kunna bli bitter? Du har kanske rätt. Men jag skulle kunna bli så deprimerad att jag skulle förlora livsgnistan och det är vad jag är mest rädd för. det finns inget som skrämmer mig mer än tanken på att förlora lusten att leva på riktigt.

Vad härligt att du har fått en bra kompis! Hälsa Caisa som sagt.

Jag har nu pratat med Erran och Mirja, och sagt att jag gärna kommer. Jag var inte beredd på hur glada de skulle bli över att höra från mig. Jag menar, det är tio år sen jag ens pratade med de. Jag och Erran var ju ganska bra kompisar men ändå.

Jag är så glad för att du stödjer mig, det hjälper mer än du tror. Det känns som om vi bara har skrivit om mina ryggskador, mitt liv är inte så dåligt som det kanske verkar när jag skriver. Jag njuter i fulla drag här på Rondvassbu, jag är väldigt glad över att jag hamnade här.

Du får väll se till att komma hit så kan du också skriva "fjäll-kramar"!

Många kramar
Oskar




Prosa av Lilla Bambun
Läst 301 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-09 15:24



Bookmark and Share


  Tarantaran
Härliga brev de
skickar till varandra!

Nu är det bara att
vänta på nästa igen :)
2012-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Lilla Bambun
Lilla Bambun