Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven nu i vinter när termometern visade -32 grader


Vinterfrossa

nu drar jag snart sa far till mor
jag drar så långt jag kan
för vintern är så kall och stor
jag sommarn aldrig fann
och våren kommer snart
jag vet
men vem ska gläds åt den
för sen är sommarn över snart
och hösten sen med den

mor innan vi vet ordet av
är vintern här igen
då ska vi frysa du och jag
min allra bästa vän
så packa väskan här och nu
vi drar till fjärran land
där solen skiner dygnet runt
vi ligga på en strand

men käre far vad säger du
har du inte blivit klok
har skallen överhettats
du låter som en tok
du vet att solen bränner dig
och sanden den är het
du vill snart hem och svalka dig
ja det är ett jag vet

å skotta snön å elda ven
å dricka varm choklad
å värma sig i filtarna
det gör en männska glad
så varför överge just det
som gör sig allra bäst
du vet att det som plågar nu
du sakna allra mest

men kära mor vad säger du
hur kan du påstå det
du aldrig lyft en spade har
å aldrig huggit ved
å filtarna i huset här
är int nånting för världen
men stanna du å frys ihjäl
så far jag själv på färden




Fri vers av Cherox
Läst 385 gånger
Publicerad 2006-02-09 19:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cherox