Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiga är inte alltid guld!

Folk säger till mej
stanna ditt blod!
Men rinnande
ger det mig mod!
För det behövs för att gå
för att nå dit jag vill, en flod!

Folk säger till mej, nej
stilla din röst
vila ditt bröst
skaffa en annan lust!
Men det behövs för att nå
hur annars skall jag få ut min pust?

När jag ser, när jag hör, att det illa går
för andra som förgäves jobbar, hoppas och inte
fram når utan faller ur sina spår...

Det de inte själva rår på då
kan ju en god lösning få
om fler följer med i loppet
och på deras tåg stiger på...








Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-10 19:14



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Lev varje dag som det är den sista dagen ;.)
Bra ordat/ kram
2012-09-12

  Lars Hedlin
Håller med dig fullkommligt! kram
2012-09-11

  ULJO
Fenomenalt skriftat
2012-09-11

  Tarantaran
Fint skrivet, tack! ;)

vill skriva till dig:

"tåga på, Ewa, som sjutton!
det är alldeles för tyst på tågen,
alldeles för många lämnade,
ensamma på perronger"

2012-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt