Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

September ler



Redan rodnar lönnen

och syrsorna
får något desperat
i tonen

rabatternas rosor
slokar trötta
i den svala solen


Medan ringarna
på insjöns vatten
ännu minns sommaren
blåser den kyliga vinden
målmedveten
bort de sista violerna
i gräsmattan

Och september ler
och gömmer kylan
i sin sprakande guldgula sjal




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 535 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2012-09-12 14:41



Bookmark and Share


  Maria T
Vacker höstlyrik i en
sprakande guldgul sjal
2012-10-07

  Marja Granqvist VIP
Vackert! Jag älskar hösten.
2012-10-07

  Linda CH VIP
Å man vill hålla kvar och hålla om denna ljuva september! Jättefin text!
2012-09-29

  Ninananonia VIP
Så vackert hon ler september...
2012-09-18

    Birgersdotter VIP
Så underbart fint skrivet
2012-09-18

  © anakreon VIP
Naturlyrik i sin prydno.
Calle
2012-09-18

    Maria Malm
Det är sådana här dikter som gör hösten vacker.
2012-09-18

  Hanna Mari Wallin
Målande vacker...
2012-09-18

  Lindha W Gustavsson
Vacker dikt, tusen tack!
2012-09-16

  Bodil Sandberg VIP
Åh så fint! du målar hösten mycket känsla underbar sådan!applåder

Här är det en enda ros som ännu blommar
som hade den glömt att det inte är sommar
jag fick den av min dotter på moders dag
den kommer att blomma jämt hoppas jag
kraaaaaaaamis!
2012-09-13

  anits VIP
En helt underbar höstdikt
2012-09-12

  La Magnólia VIP

Vacker och njutbar septemberkänsla ...
2012-09-12

  vera gade VIP
sista strofen utmärker sig...får guldmedalj!
2012-09-12

  Änglaögon
Vackert höstvemod.
2012-09-12

  Ljusletaren
Så njutfulla rader och tack för dem/ kram
2012-09-12

  Lena K Nilsson VIP
Vackra septemberrader!
2012-09-12

  Silverstripe
Vackert skrivet!
2012-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius