Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att stjäla poesi

- en omöjlighet - orden som strömmar fritt kan du inte binda som en ägodel! Finner någon ett av dina ord - var stolt! Poeten Björn skrev en gång "skuggsnö" - jag lånade det med angivelse av källan - han uppgav sin källa! Så kan orden vandra som gåva från den ena till den andra. De kan inte stjälas, då de inte kan ägas. Sätter du ett pris på dina ord ,sätter du lås på.
De gamla haiku-diktarna i Japan lånade gärna en hel versrad från en av de gamla mästarna. Så vandrade ordbilden ända från 700-talet fram till vår tid långt ut över världen.
Så kan du poet dela med dig vad du fått i din tur!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av vera gade VIP
Läst 874 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-09-14 15:47

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annika Persson
Brandfackla eller verser för i övermorgon
2012-10-05

    papillon
Du är klok du!!
2012-09-20

  Björn Nilsson VIP
Utan knyckande - ingen världslitteratur. Tänk om Disney lyckats lägga beslag på Homeros och de grekiska gudamyterna, då vore de för evigt inlåsta bakom lås och bom och bevakade av skoningslösa upphovsrättsadvokater!

Ja, det var väl hos en foto-bloggande smålänning i Ålem jag fiskade upp "skuggsnön", det lät så fint.
2012-09-15

    ej medlem längre
bravo!..
2012-09-14

    bittemi VIP
Vilken härlig inställning till orden!
2012-09-14

    ej medlem längre
Tycker mycket om

dina rader här om ord

och resan kring dem




2012-09-14

  AgnesP
Underbart om skrivandet.
2012-09-14
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP