Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Risolvere in Sicilia


Lösandet av en vacker ö

En vacker kvinna
Var något annat

Den inre skönheten ville skönjas
Verkligheten,

Mardrömmen var
Inbäddat i det otänkbara

Sömnen som Thörnrosa genomgick
Väntade på kyssen

Paralyserad i hans dröm var visdomen
Livet i drömmen

Stundtals vaknade han
Korta ögonblick

Insikten, inget behövdes lösas
Inget förstås

En kyss på ön
Kunde ge evigheten

Rosen stog ensam
Skulle ej plockas utan skydd

Des taggar var allt för skarpa
Han drog ut Thörnen och reste hem










Prosa av Federico Romano
Läst 899 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-09-16 17:12



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Fina 2-radsverser!
2013-01-25

  kerstin skriver VIP
det är en speciell känsla som texten ger mig, den är vacker och samtidigt lite farlig kanske. jag kan inte säga att jag förstår den helt men jag gillar det jag läser.
särskilt tycker jag om passagen:

// Insikten, inget behövdes lösas
Inget förstås //

just att det som är får vara just så, som det är.

2012-10-28

    ej medlem längre
bra! tycker om texten..
2012-09-16

  wildah
Vacker!
2012-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano