Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett barn i en vuxen kropp

Sitter på en sten och lyssnar

 

lyssnar och njuter av bäckens porlande

 

Naturen skiftar i grönt och gult

 

gula löv har så sakta börjat att falla

 

Blundar och tänker tillbaka

 

tillbaka på när vi låg här på knä

 

här vid bäcken och lekte med barkbåtar

 

Hur vi tävlade och känslan när man vann

 

när livet var oskyldigt och evigt

 

Hur man skrämde oss med Näcken

 

tomtar och troll och Svarta damen

 

Idag är det annat som skrämmer

 

skrämmer ett barn i en vuxen kropp

 

Hur vi bler allt fler och fler

 

och allt färre som behövs

 

Alla konflikter krig och vapen

 

all svält och alla orättvisor

 

Allt hat som bottnar i rädsla

 

som aldrig tycks försvinna

 

Hur moral och empati flutit bort med bäcken

 

ut i ett hav av brustna illusioner 

 

Hur alla drömmar man hade

 

har drunknat i samma hav

 

Hur makt förblindar och förstör

 

hur lite ett barn i en vuxen kropp kan göra

 

 

 

 

 




Fri vers av Berra Bäver
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-18 11:32



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Vackert skaldat om livet Berra..
2012-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver