Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggorna



När vintern är sen
och lunden ligger grå
står jag rak i rygg
i en tid som ej är vår

Men jag minns varje andetag
jag minns precis allting
så jag viskar i hans öra
Du, jag ångrar ingenting




Fri vers av Smultris
Läst 776 gånger
Publicerad 2006-02-16 09:33



Bookmark and Share


  Ninashine
Bara så fin!
2006-02-23

  mysanpysan
oooof *pust*

denna tog andan ur mig på riktigt

respektingivande
självkännedom
styrka

det är mycket vackert beskrivet här!
2006-02-18

  Shininkagemusha
Den luktar livsglädje och styrka som är långt ifrån bredaxlad och uppblåst. Jag gillar. *bugar*
2006-02-17

  Jessica Ewa
Jag grinar som en barnunge när jag läser dina underbara texter. Varje gång jag tror att nej, nu kan det inte bli bättre så PANG! Du slår mig i huvudet och jag stupar! Och älskar varje sekund av det! Du är tamefan min idol!
// Jessica Ewa
2006-02-16

  Per Rydberg
Skön både i språket och i budskapet! Att stå rak och inte ångra sig! Kan vara svårt i stunden men ger mest i längden, tycker jag! Busbra!
2006-02-16

  Anna H
Fint! Nej, man ska inte ångra det man gör, då blir man bara bitter...
2006-02-16

  mariann
Man ska aldrig ångra, livet levs och man lär sig på dess stig
och ibland får man ljuva minnen.
Dikten är vacker och förmedlar styrka.
2006-02-16

  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En annorlunda Smultrisdikt! Vackra rim och nästanrim, och dessutom en vacker rytm - men den skulle bli bättre om rygg byttes mot "ryggen", rygg blir litet rumphugget. Personligen gillar jag inte ordet ej men här tycker jag att det fungerar utmärkt.

Tack för läsupplevelsen!
2006-02-16

  Ninashine
Ruggigt vackert, även om jag tycker att ordet ej på något sätt manglar sönder en annars fin rytm. Mera sånt!
2006-02-16

    ej medlem längre
Vilken underbar och icke-krystad rytm i denna dikt,
verkligen bra!
2006-02-16

  rebecca d
hm, med rin och allt, fint...påminer mig lite om Karin Boye!
2006-02-16

  Ord
En strålande dikt igeen Smultris !

Älskar dubbeltydiga raden:

"i en tid som ej är vår" ...årstiden och er....

Hela dikten är vackert skapad, i form, språk och känsla...
så glad att du delar..

å varför skulle "du" ångra... ett smycke i ditt liv..?.. oavsett framtids vägar..

Kram

/ Crister
2006-02-16

  Bodil Sandberg
En mysig och varm dikt...kärleksfull....snyggt komponerat
2006-02-16

  Mats L.
Underbart skrivet vännen
2006-02-16

  kath
vackert som ett vintersmycke gjort av kärlekens hågkomst ..........
2006-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris