Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och mamma sover ruset av sig

Det är tisdag morgon

på soffan ligger mamma och sover ruset av sig

Lilla Sofia fyller 6 år idag

hon ligger i sin säng och väntar

på tårta, presenter och ett ja må du leva

men på soffan ligger mamma och sover ruset av sig

Sofia kan inte vänta

hon går ut i köket och äter en macka utan pålägg

och dricker ett glas Oboy

och på soffan ligger mamma och sover ruset av sig

Sofia plockar undar flaskor och burkar

hon lägger allt i en plastkasse

sen sätter hon på barn-tv och tittar

och på soffan ligger mamma och sover ruset av sig

Sofias pappa ringer och säger grattis

han ska komma en sväng ikväll säger han

frågar om mamma är vaken

hon är och handlar säger Sofia

men på soffan ligger mamma och sover ruset av sig

Puss o kram säger pappa fast han vet att Sofia ljög

Sofia lägger på och kramar sin docka

tårarna är det ingen som ser

för på soffan ligger mamma och sover ruset av sig




Fri vers av Berra Bäver
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-19 13:00



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Mörk text om hur det det kan se ut i verkligheten, tycker du målar den bra.
men oxå jag tycker att det skulle bli ännu bättre utan de stora avstånden mellan raderna, men det är ju en smaksak..
2012-09-19

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker det är en bra och innehållsrik text om något mer än bara en tänkt verklighet. Samtidigt har jag litet svårt för de stora hålrum som finns mellan raderna, men kanske tjänar de något högre syfte jag inte kan se eller inse.
2012-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Berra Bäver
Berra Bäver