Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstidsrepris. Under en timslång promenad i eftermiddag mötte jag tre människor och siktade en säger en norskflaggad segelbåt.


Vemod

 



 

Jag vandrar på tysta vägar.

Jag går mellan tomma hus

där sommargästungarna plägar

förströ mig med skratt och bus.

 

Jag spejar mot vida havet

där seglen nyss syntes på rad

men nu med det blygsamma kravet

få skåda ett enstaka bad.

 

Jag andas in vid kaprifolen

som ännu har tre blommor kvar.

De bugar försiktigt mot solen,

en sommarens slutkommentar. 

 

Jag vandrar på tysta vägar

en sval vind bär budskap om höst.

Men än är det långt kvar till vinter,

den tanken får tjäna som tröst.

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 596 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-09-19 21:13

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fenomenalt i sin enkelhet. Älskar speciellt sista raden i stycke 3 och 4, mycket bra formulerat. En ljuvligt gripande text med en (i alla fall enligt mig) lite bitter och salt eftersmak. I sådana här verk lyser din stora talang fram!
2013-11-24

  Ola Rydberg
Ja vackert och stilfullt
fastnade lite extra för
rad 3
2012-09-26

  Gawain VIP
Otroligt poetiskt, vackert, lite vemodigt utan att vara dystert. Balans när den är som säkrast. Mycket smakfullt.
2012-09-26

  Jens P
mycket bra tycker jag
2012-09-26

  Carl O Andersson
Dikten mig helt bedårar
och får mig att gång på gång
vemodigt fälla små salta tårar
vid tanken på hav, klippor, tång

på måsarnas och trutarnas skrik
på sillstim som står i en vik
och trots den bränner jag vet
på skönheten i en brännmanet
på eldröd sol som liksom rinner
ner bak horisont och försvinner
allt detta för min inre syn
och med stekt makrill på menyn
på altanen med i handen en drink
jag kan se fyren på Ramsviks blink

När slutligen natten faller sig på
och jag hör dunket från en fiskebåt
det är för tusan ej underligt då
att jag nostalgiskt faller i gråt?

2012-09-21

    ej medlem längre
Bra Calle!
2012-09-20

  Hanna Mari Wallin
vackert, så innerligt fint skrivet...
2012-09-19

  Lilla Bambun
Så vackert och rytmiskt!
2012-09-19

  Annie b'larsson VIP
Detta Vemod känns ända in. Väldigt fin poesi.
2012-09-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP