Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aurora Borealis

"Kom och titta", viskar hon upphetsat

Jag tar mig snabbt ur sängen och släntrar ut i köket och ställer mig vid ett fönster. När jag tittar ut är det som att se något från en annan värld, något från universum, något som är vackrare och större än något vi kan föreställa oss. Himmelen är helt stjärnklar och jag tittar rakt upp på Cassiopeja. Stjärnornas offattbara glittrande skönhet kan inte denna gång ta ensam plats på himmelen. För precis i horisonten dansar ett grön aktigt sken över himmelens kupol. Det växer i styrka för att strax bli svagare igen, och hela tiden flackar det som om det faktiskt dansade över det stjärnbeströdda valvet.

Norrsken




Prosa av Lilla Bambun
Läst 323 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-19 22:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lilla Bambun
Lilla Bambun