Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Engelsk version - Charles the cat went bonkers as a bat! Srolla ner på sidan. Barnboks-sago-rim för små medborgare :) Publicerad i Poesi 10.0 -boken. :)


Kalle Katt Fick Fnatt En Natt

Kalle Katt fick fnatt en natt
När han fann en gammal hatt
Den var så rolig att leka med
Och lekte, ja du, det gjorde Kalle Katt med besked

Hatten var vit med fina blommor på
Några var röda och några var blå
Men en av blommorna var stor och gul
Den blomman, tyckte Kalle Katt, var jättekul

Åh som han lekte, smög och spann
Kalle gjorde allt som bara små katter kan
Åhej vad han slet och bet i hatten
Ja, det fanns gott om klös i Kalle-katten

Ja, se Kalle, han busade med blommorna och hatten
I många roliga timmar, ja så gott som halva natten
För som du vet, är man en busig liten katt
Kan man leka länge med en gammal bortglömd blommig hatt

Men mitt upp i alltihopa allt buset tog slut
Ögonlocken blev tunga och Kalle pustade ut
Nu var han en en trött liten katt som var matt
Kalle Katt som fått fnatt en natt under en hatt

Men nu, Kalle Katt han har somnat under sin hatt
För inte ens Kalle Katt kan leka och ha fnatt en hel natt
För Kalle Katt han är liten och orken tog slut
Se där, nu är det bara den lilla svansen som sticker ut
___________________________________________
2016-01-28

Charles the cat went bonkers as a bat

Charles the cat went bonkers as a bat
the night he found an old abandoned hat
magnificent to play with that old hat
so, wild at play was Charles the cat

the hat was white with flowers too
some were read and a few were blue
but one was yellow, a flower oh so big
now, that flower, Charles said, I really dig

oh how he played, purred and ran
doing all those funny things only a young cat can
He tared, clawed, dragged and even bit the hat
oh yes he was sharp alright Charles the cat

well Charles had a blast with the flowers and the hat
so many hours of fun and games, imagine that
as you might know when you are a rambunctious kitty cat
you can play for a real long long time with a abandoned old flowery hat

But in the midst of it all of this rambunctious deed
His eyelids felt so heavy and this little cat was beat indeed
Now a sleepy little furball was he Charles the cat
who went bonkers one night underneath a flowery hat

And so now Charles the cat fell asleep underneath the hat
for not even he can play all night long I guess we all know that
although so wild at heart for such a furball of a kitty cat
can you see it’s only his tiny little tail sticking out from underneath
the brim of the flowery hat





Bunden vers (Rim) av Lajos-Toth
Läst 654 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-21 20:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken underbar text! Kul med något annorlunda att läsa.
2012-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Lajos-Toth
Lajos-Toth