Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Främlingsskap


Natten var den sista av sommarens alla nätter
hon kröp ihop i snåret
hon hade dansat hela sommaren
nu var hon frusen och ensam
var var de andra
hon hade ropat
ingen hade svarat
hon visste om människorna
de bodde i husen
hon visste
att människorna var rädda
för henne

men hon var räddare

I huset var det släckt
men öron lyssnade
det fanns något utanför
något som skrämde
känslan hade funnits så länge nu
de hade sett skymten
det hade sett skuggan

men vad var det

det visste de inte
kylan slår hårt i frusna hjärtan
främlingsskap är svårt

om de visste hur lika de var

Skogsfen







Fri vers av Skogsfen.
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-24 08:27



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Helt fantastisk! Så är det att känna sig utanför.


2012-09-28

  Bo Himmelsbåge
En nära och gripande dikt om utanförskap och rädsla hos väsen och varelser som som är lika rädda och känsliga som vi! Så varför stänga dem ute?
2012-09-28

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket speciell...man får en hel del att tänka på...
2012-09-25

    ej medlem längre
En underbar text som föder många känslor att läsa.
2012-09-24

  Änglaögon
Så fint skrivet.
2012-09-24

  Ljusletaren
Storartat bra skrivet!
/kram
2012-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Skogsfen.
Skogsfen.