Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konstnärssjälar

De vackraste jag sett är de som lever på sin känsla – på sin kreativa, estetiska sida.
De som leker med sig själva och sin själ.
Experimenterar.
Utforskar.
Konstnärssjälar som ärligt och äkta ger av sin själ.
Det är det finaste jag upplevt och sett.
Skriver,
Sjunger,
målar
öppenhjärtigt.
Jag hänförs, fascineras och beundrar
det själfulla i det.
Det uppriktiga.
Det utelämnande.
De har något att verkligen ta till vara på,
Något att uppslukas av och
Något att visa nyfikenhet inför.
Något som jag vill fortsätta upptäcka och utforska.
Som grundliga, flödande inspirationskällor
Som vackra, ångande och omsvepande källor som väcker mystiken till liv.
Vulkaniskt medryckande.
Heta och trögflytande som lava.
Svårtolkade.
Som ger liv åt det outforskade,
Det något farliga,
Men samtidigt helande.
Äkta, vackra själar.
De får mig att tro på ärlighet och kärlek.
Kärleken som bäraren av allt.
Budet. Buketten. Blomman. Storken. Hjärtat – av allt.
Kärnan – the core.
Gemenskap och att tillhöra.
Känslan – så betydelsefull
Insiktsfull.
Deras givmildhet, deras exponering av sig själva
Visar på sårbarhet
Men även på en gudomlig styrka
Upphöjda.
Eftersträvansvärda.
Drömlika.
Underbara förebilder
Allt så mänskligt naturligt.
De speglar
De reflekterar
En känsla av att ha fötterna på jorden.
Åh, dessa människor
Är oförglömliga
Magiska
Underbara.
Oersättliga.
De gör så mycket.
De ger så mycket.
Deras känselspröt
Intryckskänsliga linser jämnt redo att utvidgas
Aktiveras och absorberas
Hänföras av föreställningar,
Av små detaljer i vardagen.
De är gåvor.
De är änglar.
De är vattenfall.
De är allt vackert.
De är allt det som stabiliserar vardagen.
Stödpelare.
Övervakande.
Så graciösa.
Exceptionella.
Konstnärssjälar -
Estetiken och skönheten i livet.
Jag är trollbunden.






Fri vers av jamming223
Läst 581 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-09-26 17:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bara rubriken

säger mig att jag skall läsa vidare och mer ..

mycket bra ...
2012-10-22

  Ola Rydberg
mycket fin hyllning
och beundran
2012-10-15

  Johan Bergstjärna VIP
Ett sant nöje och glädje att läsa, du behärskar språket mycket bra!
2012-09-26

  Larz Gustafsson VIP
Ändå är de lika inpiskat onda som alla andra. Eller "vi"...
2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

jamming223