Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att hitta hem...



För mig gäller det att hitta hem
och då menar jag inte enbart

till de där möblerade rummen bakom min dörr

Nej jag menar snarare

till hemmet där hela mitt jag
tar plats

från topp till tå

och där fönstren för länge sedan har blitt utslagna
dörrarna står och slår

På en trasig tapet
hänger min tavla

och ett foto på min
smutsiga själ

men som någonstans
ändå

vill väl





Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2012-09-26 23:07



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Så kan det bli
att hitta till och
nå in i detta
ja för det
rätta att
så gott få
lätta!
2012-10-01

  Annika Persson
Vacker dikt
2012-10-01

  Annika Persson
för vems skull då?
att ha någon att hitta hem med
kan ta tid och tiden gör som den vill
och vi letar febrilt för att vi vill ha det bra

men så kommer släggan utanför Konsum
när man ska handla middagsmat,
tja, då får man vila ett tag, och alla
undrar varför man är ensam, jo, därför,
att man vill sitt eget bästa,



2012-10-01

  Änglaögon
Fint, tycker om.
2012-10-01

    ej medlem längre
En tankvärd text och jag tänker lite "vart jag än lägger min hatt är mitt hem" men ändå så mycket mer som ryms i dina ord.
2012-09-27

  Ulf D VIP
Javisst, ett hus är inget hem. Bra text!
2012-09-27

  DrZappa VIP
Strålande - a real blues!
2012-09-27

    ej medlem längre
Alla syndar, men det finns förlåtelse å Herren vill också att finner ditt hem!
2012-09-27

    ej medlem längre
En fantastiskt bra text om längtan och önskan att ta sig själv i besittning och bara våga vara den man är. Stor applåd!
2012-09-27

  inga anonym
Vackert, Det är vackert.
Jag gillar det.
2012-09-26

  Magica VIP
Bra, gillar dessa senaste du skrivit, tonen i dem! En liten grej bara; det står "hänger mig tavla", menar du inte "hänger min tavla"? Annars som sagt bra! Gillas. :)
2012-09-26

  Daniel_78 VIP
en mycket vacker dikt.

" och där fönstren för länge sedan har blitt utslagna
dörrarna står och slår " - tycker jag speciellt om

också ett behagligt flyt i meningarna

ja bra var det.

2012-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP