Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi för poeter. Del 105 (En citrons liv och lustar)

 

Vilket liv du lever, kära Citron

Att hänga ute varje kväll

Det är grönt, säger du

Att pösa upp under solens värme

Verkligen en saftig historia

 

Men när du skiftar till gult

som ett trafikljus på väg mot rött

då hänger du löst

Då sitter du i tron, kära Citron

att det här goes on forever

 

Sitt i ron, kära Citron

men snart plockas du ur din villfarelse

transporteras och konsumeras

Ofta en ganska pressad situation, ska du veta

Och kärnan av vad du är, kära Citron,

spottas ut




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 332 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-27 06:57



Bookmark and Share


  Minkki VIP
klurigt om en förnämlig vitaminkälla ;)
2012-09-27

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Gud morgon kära vän.
Med mycket ”Visdom och intelligens”:
förklarar du försiktig, poetisk utan att såra… (associerar till långa vägar en energi givande vackra fräscha citron).
Hur man blir konsumtion produkt? sedan transporters under pressande former, sedan spottas ut som en bitter citron kärnan.
Jag bokmärker det!

2012-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström