Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en isprinsessa bryter sig loss


noll grader celsius

du var sensommardrömmar
och varma kvällars poesi
du var lena andetag mot askgrå lakan
och mitt hjärta slog i takt med ditt

jag förstod aldrig varför
jag med ens var så utbytbar
var du hittat alla vackra ord
som du en gång menade till mig

och kanske var vi aldrig genuina
kanske förde vårt närhetsbehov oss bakom ljuset eller kanske var du ständigt medveten
för jag såg aldrig ömhet i rollen du spelade

du är midvinterlånga nätter
och kalla kvällars elegi
jag är den konkreta formen av vrede
och tystnaden efter explosionen

vi är noll grader celsius och jag trodde att isprinsessor regerade över konsten
att frysa känslor till is

men jag dolde frost bakom dina ögonlock dessa sensommarnätter
och du visste ingenting om kylans smittorisk inuti mitt bröst.

du visste ingenting om något alls och
du var någon annans hela tiden och
jag förstår än inte hur min naivitet kunde inbringa så mycket hopp




Fri vers (Fri form) av papperskometer
Läst 369 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-27 14:50



Bookmark and Share


  Junibarn
Patetiskt nog är det jag oftast kommenterar till en riktigt bra text bara "tappar andan", för efter en riktigt riktigt bra text så finns det liksom inga ord kvar som är bra nog att kommentera med. Så även i det här fallet,

tappar andan.

(och bokmärker)
2012-12-04
  > Nästa text
< Föregående

papperskometer
papperskometer