Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
omstuvad


Höstträd

Rodna du rönnbärsträd
när hösten kysser din krona -
när björken bjuder-
små små flarn av guld
singlar ner vid dina rötter -
när lönnlövens färgprakt
lånas till lysande segel
åt barnens båtar av bark -
bemannade med blanka kastanjer
med tändsticksben.
Då lyser dina mogna klasar höst!




Fri vers av vera gade VIP
Läst 341 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-09-27 20:02

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Änglaögon
Vackra rader i hösttoning.
2012-09-28

  Linda CH VIP
Praktfull brinnande höst återskapar du här!
2012-09-28

    ej medlem längre
Vackra ord! Själv så tycker jag att rönnen är det vackraste av alla höstträd.
2012-09-28

  Gunnel Eriksson VIP
Fin höstdikt med det positiva.
2012-09-28

    ej medlem längre
mycket vacker

njuter varje rad
2012-09-27

    Upplandspoeten
Vilken underbar höstdikt. Just love it.
2012-09-27
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP