Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivarkurs 08.09.2012, Vårdö, Åland. Välj tre saker...nalle, sprit, speldosa


Babushka

Ingenting fick han med sej.
Ingenting från förr.
Han hade rymt
och om det behövdes
skulle han än en gång försvinna
i St Petersburgs kalla natt.

Han låg i den fuktiga knarrande sängen
och mindes.
Mindes slagen,
spriten
och de gråtande småsyskonen.
Han visste han måste bort.

Försiktigt
hade han lagt sin slitna gamla nalle Sasha
bredvid småsyskonen
och smygit sej ut,
över leriga kolchoser,
längs småvägar
in mot staden.

Han längtade till sin älskade Babushka,
till tryggheten.

Träffade olycksbröder och -systrar,
som visade vägar att lindra hunger.
Medan limångorna förvirrade hans hjärna
hörde han speldosans vaggande melodi.

Babushkas speldosa...

Somnade
i falsk trygghet.
Skrik,
panik,
flykt.
Fångad!
Än en gång.

I den gamla militärförläggningen
med personal som glömt
allt
om hur det är att vara barn,
ligger han nu.

Ensam.
Utan Sasha.

Han kan nu allt om att leva på gatan
och är beredd.
Beredd att än en gång
rymma...




Fri vers av Gunilla Wahlsten
Läst 294 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-09-29 13:03



Bookmark and Share


  Annika Persson
Mindes han misshandeln?
När han fick ett svårt slag,
som drabbade honom så
hårt, att han inte kunde stå
på benen.
2012-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Wahlsten
Gunilla Wahlsten