Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rödvinshav

tårar utan härkomst
landar i öde hus
babyrosa
doppade i svart choklad

sveper den mjukaste
himmelsblå filt
runt mina svartslagna axlar

vem annars än jag kände dina tårar
ditt rödvinshav och receptfobi
du stängde alla räddningsvägar in
jag som hade gått HLR

torkar björntårar från blekvarm nos
små hjärnor av ringlande spån
vi kunde inte bättre

borde haft vaknätter långa
beskydd i mörkret
för vettskrämda småknott

högg varandra till grytbitar

det bästa med människor
som inte slaktas
är att de ändå finns kvar




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-01 11:53



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Som jag brukar säga om dig. Du har en sällsynt, verbal fantasi.
2012-10-15

  NågonAnnans
Vemodig och smärtsam...
2012-10-02

  Annika Eklind
Ja, ibland kan man inte bättre, hur gärna man än vill. :( En naken, utlämnande beskrivning om att vara anhörig (vad det än gäller, skulle jag tro). Bra skrivet!!
2012-10-02

    ej medlem längre
Här finner jag en sårbarhet som ropar på värme och tröst. Ord som söker en förklaring och känslor som söker ett svar...
2012-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP