Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag tänker


Kom ihåg

Livet är för kort
eller för långt

Vi låter det som ej behövs
påverka oss

Smärta, kärlek
Cancern kommer, vi dör

Vad uppnår vi
är upp till oss

De är inte lätt, när vi vill få svar
få den ömhet vi så väl behöver

När en liten cell delar sig något för fort
och allt tar slut

Jag tänker vad mycket tid har gått åt
att förstå, vara ledsen, inte lyssna

Inte se varandra, inte förlåta
vi väljer vårt öde, medvetet eller inte

Jag tänker när man dör, vad återstår
det man gjorde, eller det man avstog att göra




Prosa av Federico Romano
Läst 894 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-10-01 15:40



Bookmark and Share


  Connie
Tystnaden är aldrig tyst
ej ens kring det skrivna ordet!

Spåren efter poeten går aldrig ur
ty orden reser sig i nertrampet!

2013-10-22

  aol
verkligen en skrift som borrar sej in får en att tänka efter,
mycket bra formulerad,
2013-05-17

  agneta pichler
jag tror på det skrivna ordet..
de överlever allt..
efter våran död..
kan barnen
barnbarnen läsa oss..

och idag stoppar inte handstilen
våra framtida barn ;)
2013-01-07

  SatansSon VIP
Jag tycker inte om dödens idé. Du har skrivit en stark dikt om det.
2012-10-04

  Songbird VIP
Oj, gripande, vackert, och (men) ack så känslosamt. Friheten att skriva poesi och tankar till sin vän tycker jag man kan ta sig närsom. 20 år är en lång tid. Fint av dig att tänka tanken i skrift. Tänker..att det fanns en fin mening med det. Grazie per lettura e sostinible bello ricordare! :)
2012-10-01

    ej medlem längre
Ord som föder känslor. Starka.
2012-10-01

  Federico Romano
Luciano, mi sono permesso di fare questa poesia, perche Mi manchi , perche non ti ho visto per 20 anni, perche la vita é corta! Riposa In Pace.
2012-10-01

  Palett
Dina ord ger anledning till många tankar !!
2012-10-01

  Solitaire VIP
Väl värt att begrunda
2012-10-01

    ej medlem längre
Stark livsfilosofi!
2012-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Federico Romano
Federico Romano