Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hår är bärnsten




till en vän
till en vän, o' jag vandrar så säll

i min tanke som mon och dimman
väktaren och månen

de svaga vindarna smeker min kind

jag tåras


av kärlek


finner under mossan
bär som glimmar

det är bärnsten, diamanter

hedens diamanter i mitt hår

jag låter det växa

jag blir stor



häxan blir snäll
hunden som argt sprang och mördade

har plötsligt förvandlats till en vit häst
som man skönjer som en ande

i den vita tjocka luften


jag andas

och ler


mitt hår är bärnsten















Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 389 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-10-04 19:05



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Sällsamt magiskt och vackert!
2012-10-06

  Järnkatten
Här andas morgonluft och dimma i gryningens brytning då ljuset kommer med gyllengula strålar..
2012-10-05

  Lena Själsöga Keijser
så mycket tycker jag om det jag ser strömma
ljuset i bärnstenarna vishetens vackra energier rena
2012-10-04

  Ninananonia VIP
Ja det är fint åndå ...bärnstenshår...
2012-10-04

    ej medlem längre
Jag skönjar styrka och glädje i din skrift,Bra!
2012-10-04

    ej medlem längre
Det finns en härlig styrka i dina ord. Gillar!
2012-10-04

    ej medlem längre
Det ligger som en slöja av magi i dina ord. Fint.
2012-10-04

    Ken Cassel
Vilken fin liten saga, Lena :)

Gillar...
2012-10-04
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP