Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fröken mörks hunger


fröken mörk hade svept om sig en militärrock
som var som en gammal matinéfilm
oklippt och omskuren

hon låg alldeles stilla
i en kvarglömd halvtrasig solstol

tittade ut över stadens blinkande vinterljus

ibland lät hon blicken smeka
över havets svarta yta

tänkte på just ingenting
förutom kylan och hungern som gnagde hennes inre

det var en hunger efter det mesta

hon hade inte ätit
inte älskat

inte överhuvudtaget
stoppat i sig någonting
de senaste dygnen

hon kunde förstås ändra på detta om hon ville
men det var en fasta hon valt alldeles själv
för hon visste att det var dags nu
dags att ta kontrollen

över fröken mörks hunger




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 741 gånger
Publicerad 2006-02-11 18:40



Bookmark and Share


  kath
det är som att stiga in i en filmsekvens där bilderna förför och man förflyttas till fantasins dimension utan att blinka ..........

"tittade ut över stadens blinkande vinterljus

ibland lät hon blicken smeka
över havets svarta yta"


dina bilder spelar och målar en underbar melodi
2006-02-16

    ej medlem längre
Ja jag kan också se henne framför mig mycket tydligt,
till viss del känner jag igen mig i henne också...

Eventuellt kanske de tre sista raderna är lite överflödiga...? *funderar* Texten kunde sluta med:
men det var en fasta hon valt alldeles själv
2006-02-12

  kath
och jag såg en filmsekvens framför mig ..... där man ser fröken mörk sittandes i en solstol på en öde strand, men jag såg henne tittandes ut över ett vinterhav .......... väldigt fin bild skapade du för mig, med en hög igenkänningsfaktor ..... tack
2006-02-12

  himlens hemlighet VIP
väkommen tebax fröken mörk! mörkare än vanligt...men efterlängtad...
2006-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP