Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kampen är livets mening




Det är inte
den färdiga människan

som är fullkomlig

det är
den kämpande anden

alltid på väg

för upptagen

för att fundera på

om hon är lycklig

som nått den fulla helheten







och döden möter hon
med handen full



av livets verktyg




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 508 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2012-10-06 21:27



Bookmark and Share


  Tino
Jag är verkligen mållös av denna så kloka
och insiktsfulla lilla text.
Konsten att få med ett budskap som berör med
så få bokstäver är beundransvärt...
Denna sparar jag, detta är något som alla behöver läsa!
2013-05-05

  Ljusletaren
Underbar!
/kram
2012-10-11

  Ninananonia VIP
Sorgligt..
2012-10-07

    ej medlem längre
Larz G du kan inte vara riktigt klok som tror att Jesus vill ha dig i himlen, så ursäkta mig men du kommer inte till himlen utan till en annan plats sanna mina ord, och nu till dikten den var otroligt svårbegriplig men rättfram så skriv mera om hur en kamp om livet är inget illa ment med det
2012-10-07

  Federico Romano
Rätt tänkt och poetiskt..
2012-10-07

  asthenia
väldigt fin.
2012-10-07

  Maria T
En dikt full av aktivitet
2012-10-07

  Larz Gustafsson VIP
Den fulla helheten uppnår man först i himlen och dit kommer man bara genom tro på Jesus.
2012-10-07

  Änglaögon
Mycket djup finns i dessa vackra rader, tänkvärda ord som jag tycker om.
2012-10-07

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker om den, det gör jag, men inte utan synpunkter
2012-10-07

  Marja Granqvist VIP
Så klokt och bra! Kom att tänka på Karin Boyes dikt 'I rörelse'. Det är inte målet som gör resan värd.
2012-10-07

  anits VIP
Mycket starkt och berörande skrivet
2012-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius