Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett försök till en skildring av en tidstypisk samhälls och arbetssjuka och dess följder förstås..


inom ramen för befintliga resurser

det är det där när direktiven luktar frånvaro

och orden omkring dem är misstänkt för många

då när Arne strejkar genom att sno hem en penna till

och bekymmersrynkan

bygger vallgrav i mellanchefens panna

det är då det plötsligen blir smart att vara tyst

för Ella säger ju ändå allt som behövs

det är då vi som vanligt försöker ro i land

men ingen vet riktigt i vilket

och på mötet

när Berit viskar sin undran i grannens öra:

Kan de inte säga nåt om att det nästan inte går

att göra det här

inom ramen för befintliga resurser




Fri vers av vissla
Läst 518 gånger och applåderad av 2 personer
Utvald text
Publicerad 2006-02-11 21:17



Bookmark and Share


    Delethee
Kan de inte säga nåt om att det nästan inte går

att göra det här

inom ramen för befintliga resurser

Haha, perfekt!
2007-07-29

  Lola
Men herregud, människa? Varför har ingen kommenterat detta geniala alster?!
Det torde finnas en hög igenkänningsfaktor hos många. Du beskriver det fantastiskt bra, lekande med ord ("och bekymmersrynkan bygger vallgrav i mellanchefens panna"), glimten i ögat med allvaret under huden.
Skitbra, rent ut sagt!

Och det här:

"det är då det plötsligen blir smart att vara tyst

för Ella säger ju ändå allt som behövs"

...gör mig så jävla förbannad, för det är jag som är Ella... du fattar.
2006-03-02
  > Nästa text
< Föregående

vissla
vissla