Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min delikatess

du är min delikatess
i mörkret
i min soppa av damm, kräks
och ohyra
saker som flyter
och fläckar min vardag
och min
min själ
du räddar mig

min delikatess

bakelsesöt

jag sparar mina läppar
för dig
för dig att leka med
för dig att bita på
för dig att kyssa
för dig att hata
och äcklas av

jag är så ensam
min delikatess
det behövs inga sockersöta bakelser
ingen är lika söt som du
mannen

du är alltför
söt
jag får ett sådant sockersug när jag ser dig
sockret är spunnet som ett finvävt spindelväv
över hela dig
och din aura
som renar dig och din själ

du utstrålar gullighet
ett sötsug som är starkare än något annat
framkallas hos mig
men jag motstår dig
varje dag
för aldrig ska jag väl kunna ta steget
att insupa dig
likt en magisk kraft
en extatisk drog
som skapar illusioner
fantasivärldar
får mig att hallucinera
hyperventilera
av alltför många adrenalinkickar
av en helt oemståndlig
ny
omskakande
banbrytande
dimension
som jag oförsiktigt
entrar

jag motstår mitt största beroende
dagligen
innebär det att jag är stark då?
eller borde jag fortfarande skriva in
mig själv på en rehabilitering för beroende
min mänskliga delikatess?
beroendet av en mänskligt sockersöt delikatess
som du

***

du är min delikatess
samtidigt är du som en drog
du ger mig så mycket
energi
i mina tankar
väcker så många drömmar
fantasier

***

klump i halsen
jag tror jag svalde dig
du var så god
och du såg ju så god ut
så egentligen hade jag velat spara dig

du gräddigt söta delikatess
toppad med lite krossade bitar av bitterljuv mörk choklad
lite gröna myntablad
med en så fräsch smak
lite rosa marspian
jordgubbar
hallon
svarta vinbär
blåbär
lite smultron
en illustration av dig med ord
bakelsesöta delikatess

men jag kunde inte bespara dig din existens

därför måste jag fly från dig
eller hur?
jag kan inte möta någon vars närvaro
väcker så många sensationella tankar
sinnesförnimmelser
en människa är en människa
inget likt en delikatess
ändå är det
det som du metaforiskt sett är
för mig
i mina ögon
och jag vill ha dig

***
men jag vet att
jag ingen
äger
inte ens
min
delikatess

det är bara i min fantasivärld
som
du är min
annars är du
bara en fri
delikatess
som aldrig kommer ätas
för du är för farligt
nästan
giftigt
söt

***




Fri vers av jamming223
Läst 430 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-10-07 18:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt bra hela vägen !!
2012-10-14

  Celticgirl VIP
fin liknelse..
alla droger är inte av ondo :)

2012-10-07

    ej medlem längre
Underbart skrivet!
2012-10-07

    Upplandspoeten
Låter som ett underbart begär dock, härlig skift.
2012-10-07

  erna frank
Här har du verkligen lekt med ord på ett underhållande sätt. Med bra tempo! Bra
2012-10-07
  > Nästa text
< Föregående

jamming223