Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I min ensamhet



be mig inte vara


för jag dödar dig
jag dödar dig


Ingenting vet jag
om hur
en blir två
eller hur
är två



Tvåsamheten
med dess slentrianmässiga
plattityder
jag motsätter mig den

Normen
med dess falska trygghet
jag motsätter mig den



I min ensamhet
finns inga förväntningar

Min ensamhet öppnar upp
och välkomnar

I min ensamhet
är jag stark

bara i min ensamhet är jag fri


så be mig inte vara
på ett eller annat sätt

be mig inte vara
så att bättre behaga dig

be mig inte vara

för jag dödar dig
jag dödar dig




Fri vers (Fri form) av Postgård
Läst 724 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2012-10-07 23:13



Bookmark and Share


  Tillbringaren
Gillar din dikt! Innehållsmässigt och komposition och känsla.
2014-03-17

  Marlboroman/Hg VIP
Stark.
2013-08-04

  Mamut
All norm skall motsättas! Men oscar wilde utryckte det såhär: "I think its very healthy to spend time alone. You need to know how to be alone and not defined by other person." Det är omöjligt att bli sviken, när man är ensam, av någon annan än sig själv, och det är tryggt.
2013-07-18

  S.A.I. Steve Lando
fri att vara hur du vill
friheten att göra vad du vill

är din rätt
2012-10-16

  blaite
Nice ton I love it
2012-10-12

  poetryGirl
starkt skrivet
2012-10-08

    ej medlem längre
Perfekt!
2012-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Postgård
Postgård

Mina favoriter
Sotare
I mig