Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mest ett litet tacktal till dig som visade mig vägen ut


I en stad sydost om Göteborg

Skövde i oktoberregn
minnenas stad
där inget hände
ingenting alls
där spänningen
hängde tät
över regntunga träd

du hade din gloria
min hängde käckt på svaj
i Skövde
en vändande buss
lånade dig en stund
för alltid bestämt
från en annan hamn

åt bandspagetti
med någon sås
cider tog jag
öl drack du
flera blev det
en kväll då
hotellrummet stod
längtande tomt

du hade en gloria
min hängde käckt på svaj
i vårt möte i Skövde
där det hände ingenting alls
men spänningen
i elledningarna sprakade hett

en vändande buss
lämnade du minnen kvar
av en försommarkväll
då du öppnade dörren
till prismafärgad garderob

vinkade av dig i regn
en oktobernatt i Skövde
hotellrummet ödsligt tomt
för du hade en gloria
och jag säger tack för allt




Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-10-15 12:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dessa stunder som förändrar våra liv. De små detaljerna som etsar sig fast i minnesbanken. Små steg som blev jättekliv in i en ny värld.
Du beskriver det så det känns i ryggmärgen.
2012-10-16

  SatansSon VIP
jag tycker det är roligt jag också att berätta om vad man äter i en dikt. Tjusigt med glorian också. Bor du i Skövde? vandrahemmet där ligger på ett berg högt över stan. var själv där för 16 år sedan. Övernattasde bsara ddär så jag vet inte mycket om stan. Finstämd dikt om avsked...
2012-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP