Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

14 oktober

Gatan i höstskrud -
guldtunga grenar ströjar
lönnlöv i högar




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 700 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-10-14 19:09

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Intressant är att ordet strö på norska kan betyda lång huggkubb mm, eg. det utbredda osv . Strö kan (ev.)även utgå från ett strauja.
2012-10-18

  Jaseph
På nutida isländska betyder "strauja"
att stryka något, till exempel en skjorta.
Uttalet är trots den annorlunda stavningen
samma som i diktens "ströjar". Inser dock
att diktens "ströja" snarare har betydelsen "strör".
Kollade in Svenska Akademins Ordbok!
2012-10-18

  vera gade VIP
Strö - dialekt ströja - fsv ströia
2012-10-15

  Gunnel Eriksson VIP
"Ströja" finns inte i SAOL. Intressant ord
och fin haiku med många ö:n.
2012-10-15

  Björn Nilsson VIP
Då fick man lära sig ett nytt (eller snarare gammalt) ord igen - ströja!
2012-10-14

    ej medlem längre
Fin och färgglad!!
2012-10-14

  Maria T
Fin haiku i
höstskrud
2012-10-14
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP