Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyponbarn


Blodpärlor blommar upp på
fingertoppar
när snår och taggar river
Vi plockar,
och nyponpulver kliar

Bländande dammstoft från vägen
virvlar,
sanden reflekteras

i dina solklädda pupiller
och vi ler generat mot varandra

Våra minnen slumrar
i flätverk,
delar kantarellkorg
och augustinatt berusar

Vi spetsar äpplen med
ett vasstrå,
kliar myggbett med en sten
och tror att

solen lyser för vår skull

Trots att ljumma briser svalnat,
hettar mina kinder
och våra barnatår trevar
i ängens lund

Om du så sparkade mig
skulle jag haltandes följa dig,
söka i varje nyponsnår

efter sanning och bekräftelse

Och om du så övergav mig i
nattens flykt,
skulle jag låta din silverskugga
leda mig,

för vad är vackrare och
bitterljuvare än

en växande passion,
liksom nyponblomster,

som aldrig hinner knoppas?






Fri vers av Lavendelnatt
Läst 825 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-12 17:54



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
charmig!
2007-07-08

  Almaz
Underbar poesi..ljuvligt..smakar den, doftar, känns...verkligt, levande...i stunden. Underbara metaforer i nyponljus och den skira nakenheten, i den lite naiva längtan..efter bekräftelse..efter passionen som gör oss till ett underligt folk.."mogna barn".. En ljuvlig känsla!! Men trots naiviteten skymtar medvetenheten fram. Älskar orden som du lindat så väl.. Tack för en härlig upplevelse!! Inspirerande!!! :) /Almaz
2007-01-29

  alvan
Väldigt vacker text! Poesi...

Enormt fina ordval som flätas samman bra och hela texten flyter på. Bra rytm!

Tyckte om denna!
2006-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Lavendelnatt