Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
En historisk kväll för svensk fotboll !


Miraklet i Berlin ikväll:VM-kval Tyskland - Sverige 4 - 4 !

Jag hade(trodde jag var optimist värre) tippat 3 - 3 !

Tyskarna började bra och pressen på Sverige var mycket hård . Redan efter 8 minuter gjorde Klose 1-0 och samme man pangade in 2- 0 efter femton minuter ! I slutet av halvleken smällde Mertesacker i 3 - 0 och många oss (bl a jag och min son )gav upp och tittade bara sporadiskt på den redan "avgjorda" matchen ! När Tyskarna se´n, i början av andra halvlek , slog in 4 - 0 så gav vi upp och tittade på annat ! DET skulle vi aldrig ha gjort ! Och vem inledde miraklet ? Jo, naturligtvis Ibra ! Han smällde in 1- 4 och bara några minuter senare lyckades Lustig slå in 2-4, mellan benen på tyske målvakten Neuer !
Detta höll sig länge, men , med bara några minuter kvar så slår inhoppande Kakan Itlizc en passning från vänster och vem kommer rusande och slår in 3-4 alldeles innanför högra stolpen ? Jo, "målsumparen" själv, Elmander ! Förlåt då , "Elmis" ! Nu vidtar ett böljande spel, med tyskar som , ofta, försöker trolla bort sekunder (vid inkast, frisparkar och insparkar), men de får flera varningar för det och spelet ökar lite i intensitet ! Sverige pressar på en del och ,vid ett bra anfall, får Elm en kalaspassning mitt inne i straffområdet och kan, på övertid, slå in det förlösande 4- 4 !

Jag tror att denna VM-kvalmatch kommer att ingå i den STORA svenska Fotbollshistoriken ! Vi kommer att prata om den om tio år ! Ett MIRAKEL måste vi kalla det ! Hur många svenskar hade inte räknat ut de svenska lejonen ? Jag hade det, min son hade det och, säkert, EN MILJON andra svenska medborgare hade det ! Men NU får vi nästan skämmas ! Tack, svenska fotbollsgrabbar !

----
Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-16 23:45Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
sverige har ett bra fotbollslag med många bra spelare i världsklass, men jag tror att det där med självförtroende spelar en stor roll. Frågan är om vi är FÖR organiserade, glömmer det där spontana och som går utanför ramarna. Det är tydligen det som ger resultat---- som i detta fall- HÄRLIGT!!!!
2012-10-17

    ej medlem längre
Härlig rapport, såklart!

Ingen TV, i Norge, tack Mats.

Och nu tycker jag versalerna funkar. Ett par av dem kunde kastas men i stort, bra skrivit, schysst helt enkelt.
2012-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska