Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att klargöra denna dikt, så handlar det inte om en nittioåring utan om att vara utmattad. Det kan man ju vara som nittioåring så klart men denna handlar bara om mig.


en nittioårings lilla sång

viljestark är min ovilja
att vakna upp
ur drömsk trötthet
den där förlamande
du vet

har varit uppe
och vänt
tusen gånger om
ramlat ner
lika ofta igen

matthet i kroppen
en nittioåring
sittandes på hemmet
matad med gröt
med katrinplommon

i drömmarna sover jag
i vindsutrymmen
tampas med riktiga andar
som vill mig illa
drömmer att jag blir
vansinnig på min son
för att han gått med
i moderaterna
det skulle han inte göra
aldrig

dags att stanna levande
en liten stund




Fri vers (Fri form) av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-18 09:19



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Så här kan det vara
Känns som min egen nittioårsålder
Nu eller då.

2012-10-20

    ej medlem längre
Osminkat och rakt upp och ner en text om att känna sig maktlös och liten.
2012-10-18

  Lars Hedlin
Tycker om den här texten!
2012-10-18

  SatansSon VIP
Tur du har förmåga att vända tillbaka till sängen ändå. En stark realism mitt i galenskapen. Bra!
2012-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP