Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mötet

Alla samlade,
öl, sång, kokain,
A -lagare, kids, snickare, kriminella, företagare,
natten färgas av kalla gatlyktor och blåljus,
ljusen speglas i testosteronstinna ögon,
dovt iakttagna av betongens skuggor,

Mot mötet!

Kärlek föder hat,
Hat söker utlopp i gemenskap

Skrik,
betongen svarar med sitt eko,
Samma sak,
i en annan del av staden.

Vi mot dem!

Möte.
Förbannad förlust,
utslussade på gatan,
två lag utan avbytarbänk,
uppdelade i köttsliga halvlekar,

Nävar vill släcka frustration,
sirener vill släcka stjärnor,

Bortom vägen syns dom,
snart ska vi enas,
i sprickan,
av hat, våld och kärlek,


Vilket pack är ni!?!?
Horungar!!!

Få kroppar
några flaskor,
passerar,
blänkande hjälmar,
bussar, bilar och en motorväg,

Sirentjut,
spelar med batonger, hundar och pepparspray,
vi med nävar och skrik,

Över spärrarna.
ner i tuben,
betong,
ljus,
kameror,
en vagn drar in,
stannar till,
öppnas,
sprickan blir hel,
sånger blir slag, trasiga stolar och knäckta näsben.




Fri vers av styff_
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-17 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

styff_
styff_