Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


Höstmörker

morgonmörkret
övergår i blå himmel

luften klar

höjer blicken
över tröttheten

röda rönnbärsklasar
möter ögat

gul ölandstok
kantar trottoaren
envist blommande

ett ensamt rött löv
bland häckens alla gröna

rosen vilar mot den grå muren

outslagna knoppar
vill hinna fram
innan frosten

under träden
en guldgul prasslande matta

träden får snart vila

tanken tar sats

söker inåt

efter ljuset

vill mota bort
inutimörkret  
som närmar sig
utifrån

det finns ingen annan väg

trösten du lockar med
ger ingen tröst, bara mer mörker

ett blodtrött löv
vilar mot svart asfalt
utanför porten

 

© Eva Langrath oktober 2012




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 1790 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2012-10-17 20:41



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint och vackert även om man känner tvivel till mörkare årstider. Tycker särskilt om:
vill mota bort
inutimörkret
som närmar sig
utifrån

Originellt skrivet men mycket igenkänning.
2015-11-03

  Berth
En mycket bra skriven dikt. Nu i vårdikternas tid kommer den och svalkar ner. Jag hittade den nu i april men det är nyttigt att läsa en sådan dikt nu. Tiden står, som tur är, inte stilla.
2015-04-10

  soligajag_1 VIP
Kulen höstdikt, med mörker och värme som tvingar sig in till dig!! Gillade den!!
2015-02-18

  Connie
Vemodsvacker naturskildring!
2014-10-27

  Ingrid Trolle
Vacker skildring
av annalkande höst
och sorgen i att
se den komma.
2014-04-24

    dreamoflife
Bra!
2012-12-22

  ULJO
Tjusigt skriftat
2012-11-01

  Fru Intighet
Fantastiskt.
2012-10-23

  Annika Persson


om du lockar med tröst
och trösten ger mörker
är det varken tröst
eller mörker

om du lockar med sorg


2012-10-22

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-10-22

  Maria T
Jag tycker om det ljus
som ändå finns i
höstmörkret
Fin dikt
2012-10-22

  Heikki Hellman
Du har talang att se vad händer omkring dig i naturen, dina ögon är inte blundade för fina höstvyer.
2012-10-20

  Minkki VIP
levande och stämningsskapande, tycker också om kopplingen mellan texten och bilden. Och är inte lite avundsjuk på att gul ölandstok blommar längs trottoarkanten ;)
2012-10-18

  Ljusletaren
Fint foto och mycket bra ordat!
Själv gillar jag mörkret ;.)
/kram
2012-10-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Höstmörkret
tränger sig på
vill in, gott att
läsa texten Din
och se det som
lyser upp ger färg
i ben och märg att
även i hösten man
kan hitta nå´n skatt
även i svart natt...
2012-10-18

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Fin höstbild med mycket höstkänsla. Tycker om.
2012-10-17

  aol
underbart diktat vännen,
2012-10-17

  Bibbi VIP
Begrundar dessa djupheter.
2012-10-17

    ej medlem längre
Vackra är dina ord.
2012-10-17

  PiNg
Fint! Fångar precis (även min) stämning av hösten!
2012-10-17

    ej medlem längre
Varsamma ögon.
2012-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP