Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstlöv

 

I regnet utanför är orden svalkan
av dina läppar då de gav mig tröst
En höst är bara bortglömdhetens vårar
En oskulds vita ark uppå mitt bröst

 

När fingertoppar söker efter minnen
det bläck som aldrig löstes upp av tårar
då låter jag mitt sinne möta dvalan
och famnas utav tidens milda droppar

 

På bladet lämnar jag ett sista ord
och viker hop den gångna tidens fåra
Jag låter ropet av din tunga röst
likt bokens blad få föras bort i vinden




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-10-17 22:04



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Roligt att få läsa denna, där den bundna formen och jambiska rytmen låter dikten lyfta.
(Visst finns det en betoning på "av" i nästa sista raden, men det märks nästan inte i helheten.)

Applåder!
2012-10-27

  Bodil Sandberg VIP
Väldigt vackert!känslofullt dramatiskt gripande

i minnenas land
är vinden kall och hård
men dock ibland
över tänkares gård
för den ävenså ett grand
värme till läkande till vård


2012-10-25

  Daniel_78 VIP
Tack Rita, ändrar med glädje.
2012-10-17

    ej medlem längre
En jambisk femtakt med rim! Och en mycket fin sådan :)
Andra strofens sista rad torde dock lyda "och famnas utav tidens milda droppar" för att vara korrekt! Jag blundar fullständigt för ett "av" som betonad stavelse!;)

2012-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP