Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den som publicerats i världens sista diktsamling, så vem vet kanske min sista dikt jag lägger ut ;) Skriven innan valet i USA och tack och lov vann inte den onde, som jag här har döpt till djävulen.


polskifte

Strax före julafton och granen längtar
strass och diamantlyster
sitter i trasiga kalsonger
för strax går kanske världen under
snön väntar blod och svarta nätter

mardröm i världen då djävulen vann
kölden biter hårt i fattigas lemmar
ensam dricker jag min kalla glögg

marken lyfter, ser människor flyga som löv
åker kana i hundraåttio över granar och hus
vaknar på varm strand i Hawaii

runt mig ramlar kvinnor ner som manna
polskifte i världen och jag är i himmelriket




Fri vers (Fri form) av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-20 12:12



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra skrivet!
2012-12-21

  Ann Bjerknes
"snön väntar blod och svarta nätter" , så bra! Mörkare än så här kan det knappast bli.
2012-12-20

    ej medlem längre
spektakulär!*
2012-12-20

  SatansSon VIP
Hoppas du lägger ut en i morron i Himmelriket och att jag får boken då.
2012-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP