Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
5 kronor på loppis - Platon


Skönhetens idé


Så väl känner vi
småaktigheten, lögnen, okunnigheten
det som knappast kan kallas ondska.

Så väl känner vi
vår ofullkomlighet.

Inget tvivel råder dock
hos dig, hos mig
om godheten, den kärleksfulla omsorgen
om skönheten.

Levande självklarheter.




Prosa av vera gade VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-10-19 11:38

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Ha! Precis vad jag misstänkte direkt när jag såg rubriken: Ständigt denne Platon!
2012-10-19
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP