Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vingklippt höst

längtar luft
vingklippt höst

ingress av sommarbris
en kaffestund i vårsol
och spring i barfota ben

knäppande i björkknoppar
när saven stigit klart
luft under vita vingpennor

doft av sommarstekta lakan
småfåglars präktiga gap
att fyllas med urjordens föda

saknar din doft
under sommarhimmel blå
i stjärnklar natt med svindel
sväva ut i universum

instängd i brittsommarvärme
längtar jag tillbaks
till fågelfri dans
och luft under starka vingar





Fri vers (Fri form) av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-22 12:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag sitter under lampans sken
påminns om värme och sol
det känns fjärran
snart ska poeter.se krylla av vinterdikter
det har redan så smått börjat
"den första flingan är vackrast . . ."
2012-10-26

  Nikolai Jungsin VIP
Andas livsluft fluffigt serverat på små moln av omtanke..
2012-10-25

  Lars Hedlin
Känner en fin känsla om längtan inom!
2012-10-23

  Annika Eklind
Åh, vad jag längtar nu när jag läser! Inte fick man någon ordentlig dos sommar i år heller... Vackert! Precis så är det!
2012-10-23

  SatansSon VIP
Ni hade visst 20 plusgrader där i Skåne i helgen? Tjusig surrealism...
2012-10-22

    ej medlem längre
Längtan efter sommaren och friheten känns som en varm fläkt i dina ord.
2012-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP