Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vald till Uppmärksammad text 2012-10-26


Fruktansvärd och vacker

En kommentar på Detta är en mycket kort berättelse fick mig att fundera på livet som musik. Som att vi alla, varje varelse i universum, vore ett musikinstrument som alla spelade våra egna toner. Skulle en mänsklig hjärna kunna urskilja något annat än plågsamt oljud? Antagligen inte. Men tänk om vi kunde höra det, och vi kunde höra hur hela universum faktiskt spelar en ofattbart intrikat, harmonisk symfoni. Stora bastrummor som stampar rytmen över vibrerande jordytor, kolossala sjok av violiner i kör, fjäderlätta oboer och däremellan magiskt flyende cellos.

Hör du musiken? Hör du hur en del instrument förirrar sig ut i galna jazzsolon, medan andra stannar lydigt på sin plats? Hör du de försiktiga oboerna lika tydligt som de starka trombonerna? Hör du hur några låter sin sista ton klinga ut från ett högtidligt crescendo, medan andra liksom bleknar, som om kraften tar slut lite i taget? Och lägger du märke till hur nya instrument tar vid där andra tystnar?

Vad vore det annars än Guds sanna röst, fruktansvärd och vacker?




Prosa av Annika Eklind
Läst 351 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-10-20 23:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag rördes till tårar av det här! Herregud människa vad du är bra på att skriva! Vilken oerhört kreativ och vacker text! Ditt språk är så fantastisk på alla sätt och vis. Jag uppskattar något oerhört att se hur du använder dig av synonym och inte upprepar dig. Både det och andra ordval tillsammans med väsentliga uttryck betyder för mig att du är väldigt intelligent och påläst. Din röda tråd genom berättelsen leder mig att känna som om du är väldigt känslomässigt närvarande. TACK!
2012-10-24

  Lars Hedlin
Ljuder av vackra toner......
2012-10-23

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
Jag kan i mitt inre höra det vackra klingande. Du beskriver det så väl så det är klart jag hör :)
2012-10-21

  SatansSon
det skulle väl vara Satans röst? Jesus sa att han kan förvandla sig tillen ljusets ängel...
2012-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Annika Eklind
Annika Eklind